Sveriges största guide till världens bästa spel

30:e juli 2021

PC Zone om moddarnas tillbakagång

På spelsiten med den långa adressen ComputerandVideoGames.com har PC Zone en kortare artikel om det minskade intresset för moddarna. Professionella spelutvecklare utfrågades och några av förklaringarna som drogs upp var att modteamen tar sig vatten över huvudet, inte minst p.g.a. att det krävs betydligt mer jobb och skicklighet för att modifiera dagens omfattande spel samt att spelarna blivit mer kräsna. Ytterligare ett skäl som nämns är att modscenen kommersialiserats; att modskapare börjar ta betalt och då blir som alla andra utvecklare men också att spelföretagen är snabba på att anlita duktiga moddare och på så vis dammsuger upp mycket kompetens.

Skrivet av Namron
  • Välkommen till nya Halflife.nu

      Halflife.nu:s tid hos FZ är som bekant över. Vi fortsätter nu ruljangsen utan bl.a. vårt kära filarkiv i detta mera begränsade bloggformat. Fast med fortsatt fokus på det viktigaste såklart - nyheterna. Är kanske just du intresserad av att bidra? Om du är runt omkring eller helst över 18 år, kan/vill behärska svenska och känner på dig att du har tid att skriva åtminstone ett par notiser per vecka - kontakta oss.
  •