Sveriges största guide till världens bästa spel

25:e april 2019

PortalMaps.net stillar dina Portal-behov*

Det största felet med Portal tycks vara längden. Den nyöppnade hemsidan PortalMaps.net försöker råda bot på det. Redan nu finner man där en mindre samling banor. Lugn, lugn – sitt ner! Låt mig fortsätta, snälla… Med beskrivningar som ”A huge room”, ”This is just a really, REALLY, basic map” och ”First ever custom Portal map. Yeah it sucks. It’s a room with a portal gun” så är kanske inte banorna av sådan kvalitet att det är motiverat att hoppa runt skrikande framför datorn. Ge det lite tid.

 Uppdaterat: Mer finns att få på Portal-Mods.com och ThinkingWithPortals.com.

Något som verkar vara populärt just nu är att leka med portalbössan på Half-Life 2-banor. Det man behöver för det är verktyget GCFScape och en extrahering av katalogerna maps och scenes ur arkivet half-life 2 content.gcf till Portals katalog (plus eventuellt andra filer som kan behövas (har själv inte testat detta)). Att köra från start till mål går inte, så det blir till att knappra i consolen. Ett nytt kommando att hålla reda på är upgrade_portalgun.

Skrivet av Namron
  • Välkommen till nya Halflife.nu

      Halflife.nu:s tid hos FZ är som bekant över. Vi fortsätter nu ruljangsen utan bl.a. vårt kära filarkiv i detta mera begränsade bloggformat. Fast med fortsatt fokus på det viktigaste såklart - nyheterna. Är kanske just du intresserad av att bidra? Om du är runt omkring eller helst över 18 år, kan/vill behärska svenska och känner på dig att du har tid att skriva åtminstone ett par notiser per vecka - kontakta oss.
  •