Sveriges största guide till världens bästa spel

25:e april 2019

MINERVA: Metastasis 3 i kväll – släppt nu!*

Våren 2006 skickade Adam Foster iväg oss ner i underjorden, avfyrande hagelsalvor mot närgångna combines och kryp utan att riktigt veta varför eller vart vi skulle. I kväll är det tänkt att äventyret ska fortsätta när den tredje episoden av MINERVA släpps.

Uppdaterat: I ett minutgammalt inlägg skriver Foster följande: ”Suggest you go to get something to eat, or whatever, and come back later. We’re running on Valve Time now!”

Uppdaterat: Så var det släppt ett par timmar senare än lovat, cirka fyra gånger större än de båda förra släppen tillsammans med två nya kapitel bestående av tre nya bsp-filer. Uppackningen sker i Steam/steamapps/SourceMods med bibehållen katalogstruktur. Om ni har en gammal metastasis-mapp, radera den först. Observera att Metastasis 3 kräver Half-Life 2: Episode 1.

  Uppdaterat: Glömde klargöra att detta är slutgiltiga Metastasis, men det finns chans att äventyren kring MINERVA fortsätter. En exe-installerare har nyligen släppts, så bortse från zip-referenserna ovan. En bugg med denna gör dock att genvägen startar Metastasis som en HL2-mod, inte en Episode 1-mod, vilket medför stora problem. Starta därför modden som vanligt via spellistan i Steam. Om det krånglar (texturer, modeller m.m. saknas), kör i gång Episode 1 så att allt nödvändigt extraheras från gcf-filerna och försök igen.

  Uppdaterat: En patchad installationsfil har anlänt.

  Skrivet av Namron
  • Välkommen till nya Halflife.nu

    Halflife.nu:s tid hos FZ är som bekant över. Vi fortsätter nu ruljangsen utan bl.a. vårt kära filarkiv i detta mera begränsade bloggformat. Fast med fortsatt fokus på det viktigaste såklart - nyheterna. Är kanske just du intresserad av att bidra? Om du är runt omkring eller helst över 18 år, kan/vill behärska svenska och känner på dig att du har tid att skriva åtminstone ett par notiser per vecka - kontakta oss.
  •